Email: enquiries@sofronie.org

Codam

Wij verwelkomen onze eerste Codammers

View in English

Codam College in Amsterdam opende en verwelkomde in 2019 de eerste fulltime cohort studenten “Codammers”. Sindsdien vonden er gedurende 2019 en 2020 verdere selectieprocessen plaats om die getalenteerde studenten een gratis fulltime plaats te bieden op de cursus computerprogrammeren.


Sofronie Foundation ondersteunt en financiert het project om technische leermogelijkheden te bieden aan veel verdienstelijke jonge mensen in Amsterdam.

Door gebruik te maken van het baanbrekende curriculum en het onderwijsmodel van de succesvolle Franse school "Ecole 42", moedigt de unieke leermethode peer to peer learning aan. Als u zonder leraren werkt, beheert u uw eigen leerproces door een programma van gamified-uitdagingen te volgen en samen met uw collega's te zoeken naar oplossingen om door te gaan naar de volgende fase. Als team kunt u uw kennis en nieuwsgierigheid bundelen om uw taken uit te voeren. Elke student zal zijn werk laten beoordelen door een andere student en zo groeit het leren en teamwork. Als onderdeel van het programma wordt van studenten verwacht dat ze stage lopen bij lokale bedrijven. Afhankelijk van uw capaciteiten zullen de meeste programmeurs tussen de 2 en 3 jaar nodig hebben om de cursus af te ronden.

Codering kan leiden tot een wereld van banen; werk als software engineer voor een technologiebedrijf of start je eigen startup, werk aan productontwerp, mobiele apps, virtual reality-robotica, zelfrijdende auto's en nog veel meer ...

Watch our Videos
  • Financial Times
  • Perspective of CODAM
  • Early stages
View our Gallery