Email: enquiries@sofronie.org

Codem

Wij verwelkomen onze eerste Codammers

View in English

Sofronie is trots om aan te kondigen dat Codam Collage haar deuren heeft geopend in Amsterdam. De school verwelkomt de eerste cohort fulltime studenten “Codammers” voor 2019. Verdere selectieprocessen zullen in 2019 plaatsvinden met als doel om nieuwe getalenteerde studenten te vinden. Deze studenten krijgen een gratis fulltime plaats aangeboden aan de computerprogrammeer cursus.

Sofronie Foundation zal het Amsterdamse project ondersteunen en financieren. Een technische leermogelijkheden aanbieden aan jonge studenten die het verdienen.

Wij maken gebruik van het baanbrekende curriculum en het onderwijsmodel van de succesvolle Franse school “Ecolle 42”. Dit stimuleert de unieke leermethode peer-to-peer leren. Door zonder leerkrachten te werken, kan je je eigen leerproces beheren. Door het programma met gamificatie-uitdagingen te volgen. Hierdoor leer je samen met je medestudenten oplossingen te vinden, om door te gaan naar de volgende fase. Als een team kunnen jullie de kennis bundelen om de taken te voltooien. Elke student laat het werk nakijken door een andere student. Op deze manier wordt de kennis gedeeld en leer je samen te werken. Bijbehorend aan het programma wordt de student geacht stage te lopen bij een lokaal bedrijf. Afhankelijk van de mogelijkheden zullen de meeste programmeurs tussen de twee en drie jaar nodig hebben om een cursus af te ronden.

Codering kan leiden tot een wereld aan mogelijkheden; werk als een software engineer voor een tech bedrijf of start je eigen startup, werk aan product design, mobile apps, virtual reality robotica, zelfrijdende auto’s en nog veel meer…